The digital darkroom...

Postat sâmbătă, martie 08, 2008









- V-am pregatit noul tutorial in care demonstrez niste tehnici de retusare si detalii despre efectul Cross Process.
Datorita sugestiilor voastre am mai imbunatatit interfata (control asupra volumului, full-screan) dar si a modului de redare, sper ca de data asta o sa fie mai usor de urmarit si de inteles.
Sper ca nu trebuie sa mai zic, in cazul in care aveti observatii sau intrebari nu ezitati.





















Mai multi dintre cititori m-au contactat pentru formula "Cross-Process". Downloadul direct ar fi mai rapid decat prin mail, asa ca am realizat un link prin care puteti sa descarcati fisierul PSD care contine formula si gidul de instalare.


10 Response to "The digital darkroom..."

.
gravatar
Catalin Larion Says....

salut, felicitari pentru blog si pentru tutoriale. Le astept pe urmatoarele cu nerabdare. in legatura cu fisierul ala de presetari de Curves, m-ar interesa daca merge si pe CS2, si daca da, te rog mult sa mi-l trimiti si mie pe catalinlarion@yahoo.com.
10x

.
gravatar
vedtam Says....

precis este compatibil cu CS2, poate va trebui sa insisti mai mult la instalare.Gasesti mai sus link pentru download.

.
gravatar
Anonim Says....

Bravo, foarte misto tutorialul si felicitari pentru initiativa.

.
gravatar
Anonim Says....

Multumesc mult pentru tutorial si pentru initiativa in sine. E foarte util!

.
gravatar
vedtam Says....

Cand aud asemena cuvinte simt ca eforturile depuse in realizarea tutorialelor aveau sens, sper sa va fie de folos si ca va mai intoarceti la urmatoarele.

.
gravatar
Lilo Says....

Si eu prefer sa folosesc surface blur desi in multe tutoriale pe internet am gasit folosita o combinatie intre dust & scratches si gaussian blur. Interesant este ca folositi spot healing brush, mie personal mi se pare o unealta mai putin folositoare pentru ca este mai greu de controlat. Utilitatea ei se remarca in retusurile foarte rapide, pe cand la firele de par si in locurile mai texturate cred ca este mai usor si eficient lucrul cu healing brush simplu. Ori mai are o utilitate pe care eu nu o cunosc inca, sau nu stiu cum sa o folosesc dar nu am obtinut rezultate foarte bune cu spot healing brush

.
gravatar
vedtam Says....

Intardevar, avantajul spot healing brushului este rapiditatea, vreau sa zic, cand ai de prelucrat mai mult de 10 fotografii pentru ziua urmatoare chiar e de folos.In rest healing brush-ul obisnuit e recomandat cand e vorba de calitate.

Ma bucur Lilo ca ne reauzim...

.
gravatar
Tudor Manolache Says....

Frumoasa si laudabila initiativa Dvs de a imparti cu ceilalti cunostintele Dvs...

.
gravatar
Anonim Says....

Ma rog, nu vad de ce ar trebui sa pui la dispozitie un intreg psd pt niste layer adjustments (curves) care se pot salva sub format csv si ocupa in jur de cativa kilo.E mult mai ok asa decat prind psd-uri, cu atat mai mult cu cat te ajuta sa iti tii un mic "kit" care sa ti-l pui pe stick si sa il ai cu tine. ;) Daca vrei mai multe preseturi cauta pe adresa mea de site care vine cu commentul.Sper sa te descurci ;)

lorddarq

.
gravatar
vedtam Says....

Inteleg ceea ce zici, dar cei care folosesc Ps-pt prima data crezi ca se vor descurca cu acel file *.csv??...Eu am de gand sa explic aceste technici cat se poate de simplu, incat sa fie util atat pt incepatori cat si pentru cei avansati. Ms pt vizita si sugestii.