O singura sursa de lumina, posibilitati infinite

Postat miercuri, martie 26, 2008

-Cred ca mai tineti minte tehnica folosita de Bert Stephani pe care a impartasit-o cu noi prin intermediul filmuletelor realizate la locul sedintelor.
Pentru a obtine niste rezultate de genul acesta nu avem nevoie de mai mult de o singura sursa de lumina si de un model cu chef de a poza intr-o dupa amiaza lipsita de ploaie si de o lumina mult prea puternica, deoarece blitzurile acestea si viteza de sincronizare cu aparatul de fotografiat nu ne permit sa supraexponam soarele.
-Dar sa nu intram in asemenea detalii de data asta, mai bine pastram discutia legata de tehnici utile la un shooting in afara studioului pentru data viitoare.

Asa cum am precizat o singura sursa de lumina are de oferit zeci de posibilitati atat in afara, cat in interiorul studioului.
Astazi va arat un setup ca punct de pornire si sunt sigur ca se pot obtine fotografii si mai tari, depinde doar de imaginatia voastra si de scopul pentru care v-ati agajat in sedinta respectiva.



7 Response to "O singura sursa de lumina, posibilitati infinite"

.
gravatar
Anonim Says....

O rugaminte as avea. Ce soft este folosit pentru desenarea setup-ului? Este interesant si as dori si eu sa imi pun pe hartie setup-urile pe care le folosesc.
Multumesc anticipat.

.
gravatar
Anonim Says....

Gata, am gasit. Multumesc si scuze de deranj. Banuiesc ca este acst template .psd: http://www.fourthirdsphoto.com/vbb/attachment.php?s=f83fbefefd29b1b3d671bfc231245019&attachmentid=2690&d=1159093364

.
gravatar
Anonim Says....

Multumesc mult pentru promptitudine. L-am gasit, tot prin intermediul blogului tau.

Toate cele bune! Razvan

.
gravatar
Cristi Says....

Ce putere are flashul pe care il folosesti ?

Unul de 250ws cu un softbox de 140 cm( octogonal ) crezi ca ar fi suficient pt acest setup?

Multumesc!

.
gravatar
Cristi Says....

Multumesc pt raspuns... am si blenda si pot folosi si un speedlite cu umbrela prin simpatie, dar nu eram sigur daca 250Ws fac fata sa lumineze intreg corpul.