Micut dar Hmmm!

Postat duminică, aprilie 06, 2008

-Astazi as vrea sa impartasesc cu voi detalii legate de o fotografie pe care am realizat-o de cateva zile. Accentul e pus mai mult pe tehnica si mai putin pe fotorafie deoarece cu un pic mai mult efort, respectiv un model mai impecabil cu siguranta o sa obtineti rezultate si mai bune. Farmecul acestei tehnici consta in simplitatea ei, deoarece nu o sa folosim mai mult decat un singur flash si o banda de hartie lucioasa, realizand astfel un mic "bounce card", care o sa indeplineasca functia de lumina fill, respectiv lumina pentru fundal!


pasul #1:


-ingrediente:
1. Flash (eu am utilizat SB-600)
2. banda gata facuta (ca punct de pornire)

3. Hartie luciosa (hartie foto, eu am rupt-o de pe spatele a unei agende)
4. Foarfeca (m-am chinuit cu foarfecuta aia, va recomand una mai mare)

5.Magazinul Max, in momente de reculegere. (optional :D )





pas #2:

-Asezam flash-ul pe hartie ca sa putem marca pe aceasta in asa fel incat dimensiunea bounce-lui sa corespunda cu diametrul blitzul-lui.




pasul #3:


-Cu ajutorul unui marker sau pix marcam hartia exact la dimensiunea adaptorului wide care se gaseste incorporat in flash, pe partea dorsala a acestuia. In cazul in care folosesti un alt tip de blitz, tai hartia la dimensiunile care sa corespunda cu diametrul respectiv.


pas #4:
-Operatiunea cea mai dificila, taierea hartiei. Eu m-am chinuit putin cu foarfeca aceea sa obtin o margine drapta dar pana la urma am reusit.





pasul #5:

-Introducem banda obtinuta in spatiul acela dintre adaptor wide si carcasa . Daca folositi un alt tip de flash trebuie sa existe un spatiu similar, daca nu, folositi o banda de scoci transparenta.





pasul final, #6:



-Reglam flash-ul, ca dupa ce-l montam pe aparat sa aiba 45 de grade fata de subiect, castigam in asa fel 2 surse de lumina in acelasi timp. Reglam blitz-ul la 1/8 power si un zoom de 50mm, ne apropiem de subiect la aproximativ 80-100 cm si mentinem aparatul la nivelul fetei. In momentul in care flash-ul a fost declansat lumina emisa de catre acesta trece peste capul subiectului si va lumina fundalul, iar bounce-ul va capta suficienta lumina pentru a ilumina fata.



Cu acest setup si echipament (banda lucioasa si un blitz) obtinem un effect similar cu cel al unui "beautidish".

Bineinteles prin modificarea setarilor (power, f/, unghiul) obtineti rezultate diferite, de exemplu puteti sa incercati si o pozitie verticala. Rezultatul depinde doar de creativitatea si fantezia voastra tocmai de aceea am ales ca motto: "Free up creativity!!", respectiv ipostaza de prizonier...bafta!

4 Response to "Micut dar Hmmm!"

.
gravatar
Anonim Says....

as fi dorit un tutorial legat de foto asta:(( dar nu este..succes in continuare si daca poti sa faci unu sau sa mi dai un link spre alt tutorial asemanator

.
gravatar
Anonim Says....

Place ideea de iluminare... da o tenta stranie personajului. As fi dorit sa vad si o varianta alb-negru... Poate ca si un tutorial despre prelucrarea imaginii in alb-negru ar fi util... in care sa se explice si cum se obtin tonalitatile respective pentru a ajuta texturile din imagine precum si nuantele care conlucreaza la accentuarea misterului unei imagini etc... Va multumesc anticipat! Spor la munca in continuare!

.
gravatar
vedtam Says....

cred ca o sa realizez acel tutorial, nu sunteti primul care ma intreaba de procesul prin care am otinut-o, in cursul saptamanii sper sa am timp si atunci o sa fac tutorialul.