Some inspiration

Postat luni, aprilie 21, 2008

- Nu am mai postat setup-uri de ceva vreme, asa ca de data aceasta o sa va arat chiar doua. Prima am realizat in urma cu cateva zile, nu era nimic prestabilit doar ne-am jucat cu luminile si cu diferite pozitii. De fapt toata fotografia e o joaca, trebuie doar sa ne lasam dus de val si chiar atunci o sa iasa rezultatele cele mai placute. Am folosit doar o singura sursa de lumina, banuiesc ca v-ati dat seama dupa prima vedere, arat setup-ul doar sa va confirm gandul. Din cate ati observat des lucrez cu o singura sursa. De ce?Incerc sa evit setupurile complicate, asa ma pot concentra mai bine asupra subiectului, eventual folosesc panouri reflectorizante (polisteren, sau carton alb), care nu necesita reglaje, le pozitionez pe partea opusa a sursei, dupa subiect si voala' "lumina".

Mai multe detalii dupa salt...


(click pe imagini pentru rezolutia originala...)




- In cazul acestei fotografii, am utilizat doua surse. Primul fiind aceasi softbox pe care am folosit la sedinta anterioara, se vede clar in ochelarii subiectului pozitia si natura acestuia (o sursa de lumina foarte fina, "soft" ). A doua lumina era un reflector gol, cu rolul de a separa subiectul de fundal si de a ilumina partea stanga a fetei.

-In analiza sureselor ochii eventual ochelarii servesc ca niste oglinzi, bininteles daca autorul nu l-ea aranjeaza in PS. Nu aveti nevoie de diagrame, trebuie doar sa inspectati cu atentie aceste semne si va dati seama usor de pozitia si natura luminilor dintr-o fotografie.

1 Response to "Some inspiration"