Retus facial in 5 pasi

Postat luni, mai 05, 2008



- Saturat de mici si diferite feluri de bauturi (alcoolice), pe care am avut ocazia sa le savurez zilele trecute, m-am intors si eu in lumea calculatoarelor, cuptoarelor cu microunde si a televiziunii prin cablu. Dar cel mai mult ma bucura faptul ca pot sa folosesc din nou telefonul, care si-a pierdut rolul in urma iesirii de 1Mai in zone fara semnal. Dar banuiesc ca nu sunt sungura persoana care avut parte de asemenea aventuri, asa ca trec direct la subiectul de astazi in care va prezint o tehnica destul de rapida dar eficienta.


Mai multe detalii dupa salt.

- E vorba despre o tehnica flexibila, care va ofera rezultate placute in cazul portretelor. O sa va explic fiecare segventa pas cu pas:



Pasul 1: Prima data curatam fata din mare, cu ajutorul Spot Healing Brush-lui, de cosuri si defecte mai mari.


Utilizarea acestui instrument e foarte simplu. Cu un diametru mai mic (aprox 5px) eliminam cosurile printr-un singur click (stang) . In cazul defectelor mai mari, lineare, procedam in felul urmator: mentinem click stang si tragem cursorul dealungul semnelor pe care avem de gand sa eliminam.

Pasul 2: Dupa ce am efectuat modificariile cu ajutorul Spot Healing Brush-lui, navigam la meniul Chanels pe care gasiti exact langa Layers. Tinem apasat butonul Ctrl si dam un click stang in aceeasi timp pe al doilea icoana de sus (canalul Red sau rosu), pentru a selecta pe aceasta. Am realizat asa o selectie pe baza de luminozitatea a fetei, deoarece canalul rosu este purtatorul celor mai multe informatii.


Pas 3: Cu acest canal selectat, intram la meniul: Layer>New>Layer via Copy. Asa am copiat informatia selectata intr-un nou layer pe care o sa efectuam restul modificariilor, fara ca imaginea originala sa fie deteriorata.

Pasul 4: Dupa acesta, intram la meniul Filter si alegem Blur-> Gaussian Blur.




Intensitatea Blur-lui depinde de natura fotografiei. In cazul de fata am introdus valoarea de 15.8px, important e ca sa urcam valoarea aceasta pana dispar toate semnele, si pielea obtine aspectul dorit.



Pasul 5: Dupa ce am ales setarile corespunzatoare, apasam tasta OK. In paleta Layers intram la meniul "Blending Modes", dam un click pe scrsul Normal (se gaseste deasupra primului leyer) si alegem modalitatea Overlay. Deja incepe s arate mai bine.



Daca obtinem ca rezultat o un efect mult prea saturat, reducem din saturatie prin utilizarea filtrului Hue/Saturation, accesand acesta din meniul Image>Adjustments>Hue/Saturation, sau prin combinatia tastelor Ctrl+U. Mutam slider-ul numit "Saturation" in satnga pana suntem multumit de tonalitatea fotografiei.



Pasul final: Cu ajutorul Eraser Tool-lui (radiera), stergem informatiile din zona ochiilor buzelor si a sprancenelor.




*In urma comenzilor Blur, ochii respectiv buzele au fost acoperite, motiv pentru care utilizam radiera. Am putea masca aceste zone, dar e mai rapid asa.



- La inceput spuneam ca e vorba de o tehnica rapida. Din cauza pasurilor mentionate poate vi-se pare mai indelungat dar sunt convins ca dupa doua trei incercari nu o sa va ia mai mult decat 3 minute.

5 Response to "Retus facial in 5 pasi"

.
gravatar
Anonim Says....

Foarte bune tutorialele. E bine ca le faceti in limba romana. Tineti-o tot asa, e un lucru extraordinar ...

.
gravatar
cristian Says....

la un moment dat era vorba si de un DVD... ce mai ne spui de el?

.
gravatar
vedtam Says....

Deocamdata am luat o mica pauza, cu lucrari pe PC, e destul de mult de lucru in studio...Sper dupa iunie sa fie mai lejer.Mai rar postez si pe blog tot din aceasta cauza. Cu DVD-ul avansez mai greu, deoarece spre seara cand ma apuc de tutoriale deja sunt rupt.Nu e usor sa realizezi un asemenea training, sper sa-l termin pana in August...

.
gravatar
Anonim Says....

e foarte tare ;)
cum ii zike la program si de unde pot sal iau?
scrieti-mi pe pintilie_roxana07@yahoo.com va rog!!