"Faith doesn't mean that you don't have doubts" - Barack Obama

Postat miercuri, aprilie 29, 2009




Cand fotografa Challie Shell a realizat prima sa fotografie cu B. Obama acesta si acompaniamentul lui au incaput intr-o singura masina. In 2004 ea a fost trimisa de catre magazinul Times ca sa urmareasca campania senatorului John Kerry. Asteptand a remarcat un alt politician "aratos" si "bun orator", urmarind reactia publicului ea a inceput sa il fotografieze.

In urmatorii doi ani cu acordul si sprijinul redactiei ea a urmarit campania lui Obama, capturand astfel mai mult de 400.000 mii de imagini in ipostaze cele mai importante si emotionante. Dealungul aniilor a dezvoltat o relatie apropiata, devenind si fotografa privata (semi-oficiala) familiei presedentiale.

In orice caz ma uimeste faptul cat sunt de armonioasele fotografiile sale. De nenumarate ori am auzit si am procedat conform propunerii, ca o fotografie buna depinde de temporizare si planificare (vorbind despre serii de fotografii, si nu o captura norocoasa ), se identifica cu familia Obama, atat cu Michelle cat si cu Barack.


Fotografiile sale communica cu audienta intr-un mod fascinant, ele fiind atat de expresive. Privind imaginea de mai sus parca simt responsabilitatea lui B. Obama in functia lui de presedinte, dar si dragostea lui pentru familia sa privind alte imagini facute impreuna cu acestia. Cu toate ca Challie Shell nu are mereu timp de pregatirea cadrelor, temporizareaza perfect. Imagiinile sale servesc ca dovada ca uneori la baza unei fotografii reusite stau communicarea (subiect-fotograf), temporizarea si mai putin planificarea.

Seria de fotografii din primele 100 de zile de presedentie a lui B. Obama :

Photos: Bhind the Scenes with Obama



No Response to ""Faith doesn't mean that you don't have doubts" - Barack Obama"