Fotografie - arta contemplativa.

Postat sâmbătă, februarie 23, 2008



Arta fotografiei contemplative are la baza capacitatea de sincronizare dintre ochi si minte, lipsit de ideile obisnuite asupra creatiei. Miksang inseamna "ochi buni", dar pentru domnul Mikel Wood, profesor in tehnici ale fotografiei contemplative inseamna meditatia cu aparatul de fotografiat. In urma familiarizarii cu aceasta tehnica, realizam cum ar trebui sa privim lumea de fapt: sa privim ca de obicei, dintr -o perspectiva fixa asa cum am procedat pana acum, sau sa o privim asa cum este ea de fapt, fascinanta, mereu schimbatore, care ne ofera noi posibilitati intr-un numar infinit.
Miksang necesita doar doua lucruri, dorinta de a depasi limitele vizuale ale privirii, si practicare continua a acestuia. Magia adevarata se gaseste in viata de zi cu zi, trebuie sa redescoperim lumea, sa privim dintr-o simpla perspectiva, si sa apreciam lucrurile mici, care poate se par nesemnificative cu totul ca ne inconjoare in fiecare zi. Important e ca sa acceptam lucrurile cum sunt, sa nu incercam ca le schimbam. Nu trebuie sa plecam pana in Marocco ca sa realizam fotografii reusite, deoarece nu e cu nimic mai special, acolo se gasesc aceasi lucruri : oameni, masini, usi, ferestre, cer, iarba. Cel mai bine e aici, magia se intampla in jurul nostru, acasa, la lucru sau la scoala alaturi de cei dragi.






De data asta as vrea sa va propun o mica exercitie, mai intai va rog sa priviti cu atentie
filmuletul de mai sus, apoi sa luati aparatul in mana si sa capturati cateva imagini despre lucrurile voastre dragi sau o persoana draga din jurul vostru.
Mi-ar placea mult sa vad rezultatele, si sa discutam despre acestea, tocmai de aia am realizat un grup pe Flickr, cei care aud pentru intaia oara acesta este o comunitate raspandita in randul fotografiilor unde se discuta despre creatiile lor. Denumirea grupului este ArtOfSeeing, pe care puteti sa accesati si din dreapta ferestrei sup adresa site-lui meu.

No Response to "Fotografie - arta contemplativa."