The digital darkroom...

Postat marți, februarie 19, 2008



In era fotografiei digitale trebuie sa realizam, ca metamorfoza aparetelor de fotografiat cu film in cele digitale, aduce schimbari si in modul de procesare a imaginilor. Developarea, fie ca petrecem cateva ore cu aparatul in natura unde capturam niste poze fascinante, fie ca ne intoarcem de la o sedinta foto nu se mai face in camera de developare, ci dupa ce ne-am facut comod in fata calculatorului si ne-am asigurat cu ceva de baut si de ros, procedura prelucrarii incepe cu cu descarcarea imaginilor pe calclulator. Ideea este ca multi fotografi amatori privesc cu indiferenta pasul acesta adica imbunatatirea imaginilor obtinute la cea mai inalta calitate. Conditiile de lucru nu sunt mereu cum noi ne-am dori, motiv pentru care poate ignoram cadrul dorit, insa modificari se pot efectua cu usurinta mai tarziu.

- Acum cateva zile la fel am patit si eu la o sedinta, pe care am avut de gand sa o realizez cu o clienta intre orele 16-18. Acest interval de timp ofera o ambianta calda datorita apusul soarelui. Prin balansarea blitzurilor cu lumina soarelui putem sa obtinem un cadru interesant si placut potrivit pentru portrete. Asa cum am zis mai sus mereu internvine ceva, in cazul acesta erau norii, care au acoperit cerul in mai putin de 15 minute. Dar nu mai era cale de intoarcere, asa ca am tras cateva cadre pe care stiam ca le pot modifica ulterior.

- Nu pot sa zic ca am efectuat mari schimbari in cazul imagini din stanga, am vrut doar sa apare soarele si cateva raze al acestuia. Apoi am fixat contrastul, claritatea, am lungit putin picioarele subiectului, si am folosit un filtru numit "High Pass" la scari ca acestea sa fie mai vizibile.

- Am lansat primul tutorial video in care explic procedura utilizata in cazul imagini pe care am postat-o astazi. In viitorul apropiat am de gand sa inregistrez si cate o sedinta din studio sau de la locatii. Cursul vizual de astazi explica din mare procedura utilizata, dar deja pregatesc urmatoarele care o sa fie mult mai detaliate si interesante. Sper ca eforturile mele sa fie in folosul vostru, astept feedback-uri spre a imbunatati situl acesta, pe adresa de: artphoto@vargaedmond.com, sau prin intermediul blogului in forma de commenturi. Daca aveti intrebari va rog sa ma contactati, ajut cu cea mai mare placere, vizionare placuta.


Daca cursul nu porneste prin clik pe imagine, va rog sa incercati prin linkul de mai jos:











7 Response to "The digital darkroom..."

.
gravatar
Lilo Says....

În sfârşit am găsit ceea ce căutam. Într-un internet plin de tutoriale de tot felul unde oricine poate posta orice, este frumos să putem citi părerea cuiva care a reuşit să facă o meserie din ceea ce unii numesc hobby. Promit că nu am să ratez nici un post! La mai multe

.
gravatar
vedtam Says....

Am sa-ti multumesc pentru cuvintele tale lilo, in urma commentului tau am realizat ca intradevar are rost efortul pe care il depun in fiecare seara cu scopul de a imparti experientele mele cu cei care sunt interesati de fotografie pe plan personal sau chiar profesional. Sper ca vei mai vizita acest blog, iar eu voi furniza informati si mai utile.

.
gravatar
Anonim Says....

Felicitari pentru efortul depus si pentru initiativa acestui blog. Era si timpul sa avem si o sursa in limba romana pentru astfel de tutoriale.

.
gravatar
Anonim Says....

multumim pentru impartasirea cunostintelor,intr-adevar nu se gasesc prea multe informatii concrete si e de bun augur ca cineva sa se gandeasca sa arate si altora ce se poate face cu photoshop-ul.merci inca o data si felicitari

.
gravatar
vedtam Says....

Ma bucur sa aud asemenea pareri.Am sa postez mai multe tutoriale in viitorul apropiat.Va astept, sper sa va mai intoarceti.

.
gravatar
Anonim Says....

este extraordinar ceea ce faci...

unde se pot vedea toate tutorialele tale?

felicitari pentru efortul depus....