Cort de difuzie super portabila, gratuit.

Postat vineri, aprilie 11, 2008

De cateva zile am discutat despre cardul "bounce" (a sari) si modul de preparare al acestuia. Era un mijloc foarte simplu de realizat dar cu atat mai eficient cand e vorba de a aduce o mica schimbare in modul in care luminam subiectele noastre, mai ales ca acesta nu ne-a costat nimic. De data aceasta as vrea sa va arat cum sa economisiti cativa zeci de roni cand aveti de fotografiat obiecte (mici sau medii), fara a achizitiona corturi de difuzie.


Mai multe detalii dupa salt...

- Creatia acesta necesita doar o investitie minima de 3 foi de hartie (format A4) si cateva benzi de scoci. Luam 2 foi, le asezam una langa alta si le lipim pe linia verticala unde se unesc. Ridicam foile lipite anterior si le indoim usor ca sa fie putin bombate, apoi la colturile din fata le lipim de a 3-foaie care va servi drept baza mini studiou-lui. Atentie, capatul celalalt al bazei il lipim pe partea interioara sus, si nu de colturile din spate, asa obtinem fundalul obiectelor fotografiate (asa cum se vede pe ultima fotografie).




- Dupa ce e gata mini studio-ul, il asezam pe o masa si pozitionam flas-ul in dreapta acestuia la o distanta de aprox 70cm, reglat la 1/16 putere, iar aparatul il setam la f/6, 1/120s, ISO 100/200 (setarile mele in cazul fotografiei cu PDA).


(...click pe foto)


- Asa cum am mentionat la inceput prepararea acestui cort micut nu presupune costuri, si e gata in nici 2 minute si sa nu uitam ca e super portabil...:D Oriunde gasiti asa foi, de multe ori am folosit si eu la shooting-uri in locatii pentru obiecte mici (bijuterii, telefoane,etc). Daca ai de gand sa-ti vinzi ceva, celularul sau alte obiecte mai mici pe ocazii sau e-bay, e tehnica ideala.

4 Response to "Cort de difuzie super portabila, gratuit."

.
gravatar
Anonim Says....

interesant da ce mai conteaza costul unui cort de difuzie portabil - cind un blitz e o caruta da bani.
daca facea poza doar cu aparatul mai intelegeam.... oricum ai avut o geanta plina cu scule... :)

.
gravatar
Edy Says....

Pt anonim: Un blitz nu trebuie sa fie neaparat speedlight ca sa faci ce a aratat Edmond. Sunt blitzuri bunicele in jurul a 200 ron. Mai ai nevoie de adaptor blitz care costa cam 20 ron, un cablu sincron iar daca aparatul tau nu este prevazut cu iesire pc sinc, iti mai iei un adaptor sincron care costa 26 ron si se monteaza pe hot-shoe al camerei. In concluzie, orice pasionat foto in mod normal ar avea un blitz dedicat, presupunand ca ai si tu, nu-ti mai trebuie decat adaptoare si cablu, totul la sub 100 ron. Un cort de difuzie e peste 100 euro. Deci mai bine sa zicem un "multumesc" pt sfaturi si sa ne auzim cu bine.

.
gravatar
Anonim Says....

Szia, hmm nem rosz jok ezek a improvizalasok. Varom a tobbitis.