Shooting la clubul de fitness & bodybuilding Palestra

Postat luni, februarie 04, 2008

In cursul zilei de ieri, am avut posibilitatea de a lucra alaturi de bun prieten si model exceptional Alexandra la sala de fitness Palestra. Constient de dimensiunile salii (120 m2) si de conditiile de lumina banuiam ca acest job nu va fi chiar usor. Trebuie mentionat faptul ca la o sedinta foto, la locati mereu apar anumite sulprize. In situatia de fata cea mai mare problema era lipsa spatiului de lucru din cauza aparatelor sportive, in care nu numai eu m-am impiedicat dar si lumina emisa de catre reflectoare creind in asa fel umbre nedorite in fondal. Din aceasta cauza a fost necesar sa pierd mai mult timp cu pozitionarea stativelor. Asa sedinta de 2 ore asa cum am planificat dinainte s-a prelungit la 4 ore. Dar nu m-am lasat batut si am apelat la asistenti, in forma celor doua flash-uri SB-600 si un Vivitar 285 HV. Flash-ul Vivitar e un model mai vechi, dar e foarte puernic si rezistent.


-Asa cum se vede in imagina din de mai jos, Vivitar-ul este situat la o distanta de 5m in spatele si dreapta modelului, directionat in coltul stang al salii, ca din unghiul fotografiat sa searveasca ca fondal. Lumina colorata am obtinut cu ajutorul unui gel portocaliu montat pe flash si ca sa restrang suprafata lovita de lumina am folosit un "snoot", fara aceste accesorii toata incaperea s-ar fi scaldat in lumina.Lumina cheie (key light) venea din dreapta iar lumina secundara (fill light) din spre dreapta spate modelului la 45 de grade, asa cum se vede in imaginea de jos.

...(click pe imagini)

Eu cu aparaul am stat la odistanta de aproximativ 5m, in genunchi, ca sa nu depsesc inaltimea modelului. Acest reglaj poate fi reproducat oricind de oricine, eu de aia am folosit din cauza coditiilor mentionate la introducere. Daca va place efectul obtinut sper sa utitilizati si voi de cate ori aveti nevoie. In PhotoShop nu am facut modificari mari, doar contrastul, prin utilizarea comandei "Curves" prin modalitatea " S-Curve" care are forma unui S pe graficon.Ceea ce priveste rezultatul final pot sa zic ca sunt multumit de ce am obtinut, clientul era satisfacut si practic sedinta am petrecut glumind in nu mai mult de 3 ore si cateva minute. Dar astazi dimineata si mereu patesc asa, mi-a mai venit idei in minte. Important e ca mereu invat ceva dupa fiecare sedinta, si ma bucur ca am sa impart cunostintele mele cu voi. In cateva zile o sa am o sedinta cu o domnisoara pentru reaizarea unei portofoliu personal, sper sa va intoarceti la blogul meu pentru detalii, pana atunci o sa vorbim de utilizarea PhotoShop-lui, iar daca aveti intrebari legat de acesta sedinta, va rog sa lasati in forma de comment apasand linkul de mai jos.
-mai multe imaini

...

-pentru mai multe imagini



4 Response to "Shooting la clubul de fitness & bodybuilding Palestra"

.
gravatar
Silviu Says....

Felicitari pentru site. Acum l-am descoperit, plecand de pe fotocamera.ro. Am urmarit tutorialul cu iluminarea selectiva a modelului Crina. Am o sugestie, daca imi permiteti: ar fi mai util sa ne aratati cum procesati o imagine pornind efectiv de la Import. Cu toate layerele deja create si filtrele adaugate, a fost destul de greu de urmarit.

Cu siguranta voi mai reveni pe site-ul dvs. E foarte placut sa vezi tutoriale si sfaturi in limba romana.

Cu respect,
Silviu VLASCEANU

.
gravatar
vedtam Says....

ma bucur ca v-a placut, multumesc pt sfat.Ideea este ca primul tutorial era doar o incercare, urmatorul va fi mult mai detaliat si o sa explic chiar de la capat.sper sa ne mai revedem aici pe blog....

.
gravatar
Anonim Says....

Interesant....!Am trecut si eu prin unele greutati pentru procesarea unei imagini...invatind singur photoshopul...si incercind sa imi fac singur brushuri....!Imi plac editorialele realizate si cred ca faci un lucru destul de bun aratind astfel de tutoriale!Sper sa gasesc si eu pe viitor modele si sa pot prin improvizatii propii sa reusesc sa atest povestea lor in fata unui obiectiv!Cam greu cu obiectivele astea scumpe dar sper sa reusesc...!Toate cele bune Edmond!

.
gravatar
vedtam Says....

Multumesc Costin pentru cuvintele tale.La inceput nu am avut nici un fel de ajutor dar nici cunostinte cand am pornit PS-ul intaia oara.Era greu, ideea este ca inainte am lucrat catva ani in Corel, dar cele doua interfete sunt cam diferite.Ceea ce faci e bine, deoarece numai exersand poti sa-l cunosti programul acesta, iar daca te pot ajuta cu ceva contacteaza ma pe mail...