1-1=2, I love Nikon

Postat sâmbătă, iulie 05, 2008


Poate acest titlu suna ciudat, cu totul ca nu vreau sa reinventez legile matematici, dar in cazul de fata eceasta ecuatie e chiar corecta.Imaginea din fata am capturat-o acum cateva zile, pe un vaporas care ne-a transportat din Bratislava in Viena la o prezentare de moda. Jos in cabina aveam blitzul SB-600 montat pe camera, deoarece aceasta e combinatia ideala in cazul evenimentelor cand totul se desfasoara in fractiuni de secunda unde nu pot sa imi permit inca un blitz in mana stanga ori cat de tare as vrea. Dupa ce am iesit din cabina si am urcat pe suprafata navei m-a surprins apusul soarelui, era atat de frmos incat nu am rezistat fara sa capturez cateva imagini.


-Folosind cerul ca backgroud, alaturi de un model foarte dragut din echipa noastra, repede am dat jos blitzul SB-600 si am rugat pe cineva sa il tina in mana (lumina princilapa "main"), la aproximativ 1,5m deasupra subiectului, utilizand adaprotul de difuzie care e incorporat in blitzurile Nikon.

Iar pentru lumina "Fill" am folosit blitzul incorporat din camera. Camerele Nikon, incepand de la modelul D70 sunt dotate cu decalnsator optic, ceea ce e foarte util in asemena situatii sau chiar in studio.

Datorita sisemului rapid Nikon am reusit sa capturez vro 3 imagini dupa care a disparut soarele si cerul s-a intunecat total.

-Multi ma intreaba de un setup minimal, am impresia ca mai usor nu se poate, 2 lumini o singura camera, cam atat trebuie pentru o expozitie corecta.

4 Response to "1-1=2, I love Nikon"

.
gravatar
Anonim Says....

am si eu o intrebare.. fill light-u cat il pui? (flash exposure compensation).. -2, -3EV?

.
gravatar
vedtam Says....

hmm...daca tin bine in minte, am avut aparatul si luminile pe manual, deobieci reglez "fill"-ul la jumate din valoarea lumini "main".